Θεατρική αγωγή

Ποιος δεν αγαπάει το θέατρο; Είναι μια διαδικασία ζωντανή, γρήγορη, γεμάτη φαντασία, ήχους και εικόνες. Μέσα από τη θεατρική αγωγή, τα παιδιά μαθαίνουν να αξιοποιούν τα εργαλεία του θεάτρου σε συνάρτηση με τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες, παιχνίδια, ιστορίες και αυτοσχεδιασμούς τα παιδιά εξερευνούν το σώμα τους, καλλιεργούν τη φαντασία και τον λόγο τους μέσα από μια διαδικασία ανακάλυψης. Τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν συλλογικά, να συνεργάζονται, να αλληλεπιδρούν και να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους. Ο ρόλος του εμψυχωτή βοηθάει τα παιδιά να νιώσουν ασφάλεια και οικειότητα, ώστε να μπορέσουν να αφεθούν στις δραστηριότητες με σκοπό το μέγιστο δυνατό παιδαγωγικό αποτέλεσμα και φυσικά τη διασκέδαση!

Αξίζει να τονιστεί ότι η παιδική και η εφηβική ομάδα θεατρικής αγωγής του Όναρ, θα ανεβάσει 3 παραστάσεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

ΤΜΗΜΑΤΑ: Παιδικά – εφηβικά 

Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων

 Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας θεατρικής ομάδας ενηλίκων με τελικό στόχο την παρουσίαση σε θέατρο, ενός έργου της επιλογής της. Η θεατρική ομάδα ενηλίκων θα ξεκινήσει την εκπαίδευσή της με θεατρικά παιχνίδια σωματικού θεάτρου, μέθοδος που βασίζεται στην καλλιέργεια της υποκριτικής, αξιοποιώντας τις εκφραστικές ικανότητες του σώματός μας.

 

Επιστροφή στα Τμήματα…