Ποιοι είμαστε

Στο Γαλάτσι, μία όαση δραστηριοτήτων για παιδιά και ενήλικες ανοίγει τις πόρτες της και το όνομά της «Όναρ»! Ένα «όνειρο» για ανέλιξη του μορφωτικού επιπέδου και καλλιέργεια των καλλιτεχνικών αναζητήσεων. Γι’ αυτό εναύσματα αποτέλεσαν η αγάπη για την οξύνοια του νου και η ανάγκη για την έκφραση της ψυχής.

Εδώ η γραφή θα αποκτήσει ενδιαφέρον και θα απομακρυνθεί από τη γνωστή και «μονότονη» διαδικασία, όπως τη βιώνουν συνήθως οι μαθητές. Φαντασία – δημιουργικότητα – χαμόγελο θα είναι οι τρεις βασικοί άξονες της δημιουργικής γραφής η οποία είναι μία σύγχρονη εκπαιδευτική μέθοδος που προσεγγίζει με βιωματικό τρόπο τον λόγο και τις δυνατότητές του, συνδυάζοντας το παιχνίδι με τη μάθηση.

Σε απόλυτη εναρμόνιση με τη δημιουργική γραφή, θα τελεί η θεατρική αγωγή. Τα παιδιά θα μυηθούν στη μαγεία που αποπνέει το θέατρο, θα εξωτερικεύσουν συναισθήματα, θα παίξουν ρόλους και θα καλλιεργήσουν ταυτόχρονα το πνεύμα της ομαδικότητας και της άμιλλας.

Η κιθάρα (κλασική, ακουστική, ηλεκτρική) θα συνιστά τον αφανή ήρωα της δημιουργικής γραφής και της θεατρικής αγωγής, καθώς θα πλαισιώνει με τις μουσικές της μελωδίες κάθε όμορφη δημιουργία των ομάδων, αλλά φυσικά θα είναι και πλήρως αυτόνομη. Οι νότες που θα ακούγονται θα είναι παιγμένες από τους κιθαρίστες που θα την επιλέξουν.

Ο χορός θα προσφέρει την απελευθερωτική και λυτρωτική του δύναμη στις προηγούμενες δραστηριότητες και θα είναι ένα συνονθύλευμα ψυχής, σώματος, έκφρασης, πάθους και έντασης υπό τις μουσικές αποχρώσεις της Ελλάδας, της Κούβας, του Αγίου Δομίνικου και ποικίλων pop και musical ακουσμάτων! Η παράδοση λοιπόν συναντά το μοντέρνο και η έμπνευση γίνεται βήμα!

Η Ινδία θα δώσει τα φώτα της για να υπάρξει ανακούφιση, χαλάρωση από το στρες με ασκήσεις σώματος μέσω της Υoga που προσφέρει απόλυτη αρμονία σώματος, διανόησης και πνεύματος. Πρόκειται για μία ολιστική προσέγγιση του όντος που το δηλώνει και η ίδια η λέξη Yoga που σημαίνει ένωση της συμπαντικής συνείδησης με την ατομική.

Στην ισορροπία του σώματος και του νου, άλλος ένας σημαντικός παράγοντας θα παίξει καθοριστικό ρόλο, το Pilates που προέρχεται από την Αμερική. Ιδανικό για ενδυνάμωση και τόνωση των μυών, ευλυγισία και σωστή στάση σώματος.

Ως υπέρμαχοι και πιστοί οπαδοί του αρχαίου ελληνικού αποφθέγματος «νους υγιής εν σώματι υγιεί» θεωρούμε ότι έτσι ο άνθρωπος διάγει «πολυτελή» βίο!

Ελάτε να ονειρευτούμε με τα μάτια ανοιχτά! Δώστε πνοή στο όνειρο! Γίνετε πρωταγωνιστές του χρόνου σας κι όχι θεατές!