Τα νέα μας

MΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ (για παιδιά 2-4 ετών)- 2ο ΜΑΘΗΜΑ 10/09/2020
Παίζουμε με τα χρώματα; Ποιο είναι το αγαπημένο σου; Πού το συναντάμε; Κατηγοριοποιήσαμε αντικείμενα με βάση το χρώμα τους, διαβάσαμε μια ιστορία με πολύ χρώμα και ζωγραφίσαμε χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα!!!
MΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ (για παιδιά 2-4 ετών)- 1ο ΜΑΘΗΜΑ 03/09/2020
Με καλοκαιρινή διάθεση ακόμα, μοιραστήκαμε τα νέα μας και τις εμπειρίες μας από τις διακοπές και στρωθήκαμε στο παιχνίδι. Μετά τα μουσικά παιχνίδια και τις κινησιολογικές ασκήσεις μας, ήρθε η ώρα για αισθητηριακό παιχνίδι με την πολυαγαπημένη άμμο! Σκληρή ή μαλακή; Τι μπορούμε να φτιάξουμε; Ζωγραφίσαμε στην άμμο, αφήσαμε τα αποτυπώματά μας, πειραματιστήκαμε και φτιάξαμε αμμοκούλουρα πασπαλισμένα με ζάχαρη και άλλα μυρωδικά! Και μια θάλασσα για δροσιστικές βουτιές στο τέλος, ήταν ότι ακριβώς χρειαζόμασταν! Καλή μας αρχή!!!
Ανανεωμένη έναρξη δράσεων 2020
Ανανεωμένη έναρξη δράσεων 2020

Έναρξη Μαθημάτων Όναρ 2020-2021

Αγαπητοί μας γονείς,

 

Ο Πολυχώρος Τέχνης και Μόρφωσης «Όναρ» ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας των εργαστηρίων του για τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021.

 

Από την Τρίτη 01 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι δράσεις μας και προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους με πολύ δημιουργική διάθεση να υποδεχτούμε την καινούργια εκπαιδευτική περίοδο και να γίνουμε συνοδοιπόροι σε μια όμορφη καλλιτεχνικά και μορφωτικά διαδρομή.

 

Τα παιδιά, με την εμψύχωση από εξειδικευμένο και έμπειρο επιστημονικά και καλλιτεχνικά διδακτικό προσωπικό,  στον Πολυχώρο μας ανακαλύπτουν τις κλίσεις τους, διευρύνουν βιωματικά τους πνευματικούς ορίζοντες τους., καλλιεργούν  τις κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητές τους και αναπτύσσουν τις σωματικές και κινητικές ικανότητές τους.

 

Το πρόγραμμά  μας  θα περιλαμβάνει:

 

 • Καθημερινή μελέτη σχολικών μαθημάτων στο αναγνωστήριό μας 13:00-17:00
 • Παραμυθοπλάστες, Παιχνίδια Δημιουργικού Λόγου, Φιλαναγνωσία (για παιδιά από 6 ετών και άνω)
 • Μοντέρνο και Παραδοσιακό Χορό (για παιδιά από 5 ετών και άνω και για ενήλικες)
 • Μαθαίνω και Δημιουργώ (για παιδιά από 2 έως 4 ετών)
 • Θεατρική Αγωγή (για παιδιά από 4 έως 18 ετών)
 • Μουσικοκινητική (για παιδιά από 2 έως 5 ετών)
 • Χορωδία (για παιδιά από 5 ετών έως 12 ετών)
 • Ζωγραφική (για παιδιά από 5 ετών και άνω και για ενήλικες)
 • Πιάνο (για παιδιά από 5 ετών και άνω και για ενήλικες)
 • Κιθάρα (για παιδιά από 5 ετών και άνω και για ενήλικες)
 • Κουκλοθέατρο (για παιδιά από 5 ετών έως 10 ετών)
 • Χειροτεχνίες (για παιδιά 2 ετών έως 12 ετών)
 • Πειράματα στις θετικές επιστήμες (για παιδιά από 5 ετών έως 12 ετών)
 • Πιλάτες (για παιδιά από 2 ετών έως 12 ετών και για ενήλικες)
 • Καράτε (για παιδιά από 5 ετών έως 12 ετών)
 • Ομάδες γονέων
 • Ομάδες αντιμετώπισης άγχους ενηλίκων

 

Ασφάλεια

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε εσάς και τα παιδιά σας με ασφάλεια, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής  για την ανάκληση της διασποράς του κορωνοϊού.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τις νέες συστάσεις και τα προτεινόμενα υγειονομικά μέτρα από τα αρμόδια Υπουργεία, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εκπαιδευτικούς χώρους.

Συνακόλουθα, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο για τους μαθητές όσο και για τους δασκάλους καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο.

Παρακαλούμε, για την ορθή τήρηση των μέτρων προστασίας και των υγειονομικών κανόνων.

 

Ευχαριστούμε πολύ.

 

Καλή καλλιτεχνική και μορφωτική χρονιά!

Το διδακτικό προσωπικό του Όναρ

 

Τρόποι επικοινωνίας

 

Στη γραμματεία: Δωριέων 12, Γαλάτσι, πληροφορίες, κλείσιμο ραντεβού, κράτηση θέσεων και εγγραφές: Καθημερινά: 11:00  -16:00  &  18:00  – 21:00

 

Στα τηλεφωνικά μας νούμερα: 2114026050, 6932012571, 6907658344

 

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο: onarpolyxoros@gmail.com

 

Στην ιστοσελίδα: www.onarpolyxoros.gr

 

Facebook: Όναρ Πολυχώρος Τέχνης και Μόρφωσης

 

 Instagram: @onar_polyxoros

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

 

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18:00-19:00 ξεκινούν τα μαθήματα του παιδικού τμήματος Ζωγραφικής με την κυρία Τζούλια Σωτηρίου, ζωγράφο και υπεύθυνη εικαστικών εργαστηρίων.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

 

Στα μαθήματα ζωγραφικής θα εστιάσουν τα παιδιά σε δύο τομείς: στη γνώση των υλικών και των τεχνικών και παράλληλα στην καλλιέργεια της φαντασίας και της σύνθεσης.

 

ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ

 

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18:00-19:00 ξεκινούν τα μαθήματα Μουσικοκινητικής με την κυρία Λίλυ Σαμιωτάκη, πιανίστα, δασκάλα χορωδίας και μουσικοκινητικής.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

 

Η μουσική και η κίνηση, για το παιδί, είναι έννοιες συνυφασμένες. Η Μουσικοκινητική αποτελεί μία σύγχρονη μέθοδο, που φέρνει, με τον καλύτερο τρόπο, το παιδί σε επαφή με τη μουσική. Με τρόπο ευχάριστο και παιχνιδιάρικο, το παιδί αρχίζει να κατανοεί τις μουσικές έννοιες, όπως τον ρυθμό, τη μελωδία, την ταχύτητα, την ένταση κ.ά.  Με τραγούδια, εικόνες, κινήσεις, ιστορίες και παιχνίδι, το παιδί όχι μόνο διασκεδάζει, αλλά και ψυχαγωγείται ουσιαστικά. Ακούγοντας όμορφες μουσικές, σκέφτεται, φαντάζεται, χορεύει, επικοινωνεί. Με κρουστά μουσικά όργανα, παίζει και το ίδιο μουσική και εκφράζει τα συναισθήματά του μέσα σε ένα περιβάλλον κατάλληλο για την ψυχή του.

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

 

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18:00-19:00 ξεκινούν τα μαθήματα του παιδικού τμήματος Χορωδίας με την κυρία Λίλυ Σαμιωτάκη, πιανίστα, δασκάλα χορωδίας και μουσικοκινητικής.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

 

Τι προσφέρει η χορωδία στο παιδί; Το παιδί έρχεται σε επαφή με τις νότες, τα μουσικά όργανα και τη μουσική μέσα από μουσικά παιχνίδια και τραγούδια. Μαθαίνει να ακούει και να τραγουδάει σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Το ομαδικό τραγούδι βοηθάει τα παιδιά να κοινωνικοποιούνται και να συνεργάζονται αρμονικά για το καλύτερο αποτέλεσμα. Παράλληλα, ενισχύεται η συγκέντρωση και η πειθαρχία τους.

 

ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ “ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ” ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 2-4 ΕΤΩΝ

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18:00-19:00 ξεκινούν τα μαθήματα του “Μαθαίνω και Δημιουργώ” για παιδιά 2-4 ετών με την κυρία Δάφνη Κωτούλα.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

 

Ιστορίες, μουσική, κατασκευές, πειραματισμοί και ανακαλύψεις, χρώματα και αρώματα, σχήματα και νήματα, αλλά και πολλά ακόμη μας συντροφεύουν στις συναντήσεις μας.  Μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων, προσαρμοσμένες για την ηλικιακή ομάδα των παιδιών από δύο έως τεσσάρων ετών, έρχονται να συμβάλλουν στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους, σωματική, συναισθηματική, κοινωνική και γνωστική. Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά διασκεδάζουν, κοινωνικοποιούνται και ταυτόχρονα ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους. Αναπτύσσουν τον λόγο, καλλιεργούν την έκφρασή τους και δημιουργούν. Οι διάφορες θεματικές των συναντήσεων γίνονται η αφορμή για παρατήρηση, πειραματισμό και ανακάλυψη, έτσι ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους, τους άλλους και τον κόσμο στον οποίο ζούνε.

 

 

ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ “ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ” ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4-6 ΕΤΩΝ

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τετάρτη 02 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18:00-19:00 ξεκινούν τα μαθήματα του “Θεατρικού παιχνιδιού” για παιδιά 4-6 ετών με την κυρία Δάφνη Κωτούλα.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

 

Πρόκειται για ένα εργαστήρι για παιδιά προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών) που περιλαμβάνει αυτοσχεδιασμό, παιχνίδια ρόλων, κινησιολογικές ασκήσεις, κατασκευές, κουκλοθέατρο, δραματοποιήση ιστοριών κ.α.  Με εργαλείο την τέχνη, αλλά και τις τεχνικές του Θεάτρου και του Δράματος, στόχος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν τη φαντασία τους, τη δημιουργική τους σκέψη, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή τους και να κατακτήσουν τη γνώση με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό. Μέσα από τις δραστηριότητες του Θεατρικού Παιχνιδιού και του Δράματος δίνεται στα παιδιά ο χώρος να εκφραστούν και να δημιουργήσουν, να προβληματιστούν και να αμφισβητήσουν, να χτίσουν την ενσυναίσθησή τους.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

 

 

Σας ανακοινώνουμε ότι την Τρίτη 01 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκινούν τα μαθήματα των παραδοσιακών χορών:

 

παιδικό τμήμα 19:30-20:30

τμήμα ενηλίκων: 20:30-21:30

Επίσης, σας ανακοινώνουμε ότι την Τετάρτη 02 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκινούν τα μαθήματα για Pilates ενηλίκων:

 

Δευτέρα & Τετάρτη: 20:30-21:30

Το Camp συνεχίζεται…
Το Camp συνεχίζεται…

Με χαρά σάς ανακοινώνουμε ότι το καλλιτεχνικό και μορφωτικό Camp του Πολυχώρου Τέχνης και Μόρφωσης «Όναρ» είναι ξανά κοντά σας από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 και συνεχίζει με δημιουργικούς, καλλιτεχνικούς και χαρούμενους ρυθμούς τις πλούσιες, καινοτόμες δράσεις του με στόχο την καλλιέργεια και ανάπτυξη των δεξιοτήτων, της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών.

Το Camp θα διαρκέσει και την ερχόμενη εβδομάδα από Δευτέρα 31 Αυγούστου έως την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 με δυνατότητα παράτασης και σας περιμένουμε όλες και όλους για να περάσουμε όμορφες και απίθανες στιγμές!

Βεβαιώνουμε ότι τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού και εντείνονται με τη χρήση της μάσκας που είναι πλέον υποχρεωτική τόσο για τα παιδιά όσο για ενήλικες (γονείς) και διδάσκοντες!

Ευχόμαστε ασφαλή επιστροφή, καλή σχολική χρονιά με υγεία, πρόοδο και δημιουργικότητα!

                                                                                                                                          Οι δάσκαλοι του Όναρ