Οι δάσκαλοι του ΟΝΑΡ

Κλικ για λεπτομέρειες!

 • Αντωνία Πατρινού
  Αντωνία Πατρινού
  Φιλόλογος - Παιχνίδια Δημιουργικού Λόγου
 • Ξένια Ξηροκώστα
  Ξένια Ξηροκώστα
  Φιλόλογος - Χορεύτρια
 • Κωνσταντίνος Μαρούγκας
  Κωνσταντίνος Μαρούγκας
  Θεατρολόγος
 • Ιωάννης Σακκέτος
  Ιωάννης Σακκέτος
  Μουσικός
 • Κουρκουλάκου Δάφνη
  Κουρκουλάκου Δάφνη
  Χορεύτρια - Δασκάλα χορού και Pilates
 • Χατζάκη Ευγενία Ευαγγελία
  Χατζάκη Ευγενία Ευαγγελία
  Δασκάλα Τραγουδιού & Χορωδίας
 • Εύη Λιναρδή
  Εύη Λιναρδή
  Υπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης
 • Τζωρτζίνα Πατεράκη
  Τζωρτζίνα Πατεράκη
  Φωτογράφος
 • Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος
  Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος
  Ρητορική
 • Λίλυ Σαμιωτάκη
  Λίλυ Σαμιωτάκη
  Καθηγήτρια Πιάνου - Μουσικοκινητική
 • Μώρης Ιωάννης
  Μώρης Ιωάννης
  Ζωγραφική - Ψηφιδωτό
 • Τσιάμη Σοφία
  Τσιάμη Σοφία
  Ζωγραφική - Ψηφιδωτό - Θεατρική Αγωγή
Αντωνία Πατρινού
Φιλόλογος - Παιχνίδια Δημιουργικού Λόγου

Απαντώ στο όνομα Αντωνία και μεγάλωσα στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Καταστάρι της Ζακύνθου, όπου και έλαβα τις εγκύκλιες σπουδές μου. Η αγάπη για τη γλώσσα με έστειλε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, στο Τμήμα Φιλολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση στην Κλασική Φιλολογία.

 Η εικοσαετής εμπειρία μου στη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών και έκθεσης σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με έπεισε ακράδαντα ότι οι μαθητές θα πρέπει να  διδαχτούν τον νεοελληνικό λόγο μέσα από παιχνίδια  γραφής, ασκήσεις δημιουργικής γραφής και όχι ως μάθημα πανελλαδικών εξετάσεων.

Η επιμόρφωση στη δημιουργική γραφή το 2012 μου έδωσε το κίνητρο να εμψυχώνω μαθητικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής σε Δημοτικά σχολεία, με αφήγηση παραμυθιών για τα πιο μικρής ηλικίας παιδιά και με εργασίες ομαδοσυνεργατικές που επιτρέπουν στα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά να έρθουν βιωματικά σε επαφή με όλα τα είδη του λογοτεχνικού λόγου.

Τέλος, με δεδομένο ότι από το περασμένο σχολικό έτος η δημιουργική γραφή αποτελεί σχεδόν το μισό αντικείμενο της εξεταζόμενης πλέον, στο τέλος, λογοτεχνίας στα Γυμνάσια, υποστηρίζω ότι τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής του Όναρ  πρέπει να πλαισιωθούν με την παιδική και εφηβική λέσχη ανάγνωσης, ώστε οι μικροί δημιουργοί να αγαπήσουν το βιβλίο και τα μαγικά ταξίδια που μπορεί αυτό να χαρίσει. 

email: antpatrinou72@gmail.com

Ξένια Ξηροκώστα
Φιλόλογος - Χορεύτρια

Σπούδασε και αποφοίτησε από το τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από φοιτήτρια εισέρχεται με θέρμη στους κόλπους της φιλολογίας με απόρροια να παίρνει μέρος σε διαλέξεις, συνέδρια και σεμινάρια που αφορούν την επιστήμη της προκειμένου να έχει πολύπλευρη γνώση και πλουραλισμό ερεθισμάτων για να προσφέρει στους μαθητές της μία διαφορετική οπτική των ανθρωπιστικών μαθημάτων με κύριο στόχο να τους μεταδώσει την ασάλευτη αγάπη της για τη μάθηση και να τους μυήσει στον μαγικό κόσμο της γνώσης.

Εκ παραλλήλου, δηλώνει σφόδρα και αδιάλειπτα ερωτευμένη με τον χορό! Είναι διπλωματούχος καθηγήτρια του αγγλικού συστήματος ISTD Modern και αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Άννας Πέτροβα». Συνέχισε τις σπουδές της με ειδικά σεμινάρια και μαθήματα από σημαίνοντα πρόσωπα του χορού στα εξής αντικείμενα: τεχνική Graham, Limon, χορογραφία, αυτοσχεδιασμό, musical, salsa, bachata, tango, latin, ευρωπαϊκοί και παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί. Έχει χορογραφήσει για ποικίλες ομάδες χορού και έχει χορέψει σε πολλά αθηναϊκά και περιφερειακά θέατρα. Μέχρι σήμερα είναι ενεργή χορεύτρια και θεωρεί ότι η τέχνη του χορού είναι μία διηνεκής ανανέωση του σώματος και της ψυχής.

Έχει στο ενεργητικό της μία πλούσια δημιουργική και καλλιτεχνική πορεία και φέτος υλοποιεί ένα μεγάλο όνειρο ζωής της, το «Όναρ», σε συνεργασία με την Αντωνία Πατρινού. Μύχια επιθυμία της είναι το «Όναρ» να αποτελέσει το βάθρο για όλες τις νεωτεριστικές ιδέες και ανησυχίες της, συνδυάζοντας τη φιλολογική με τη χορευτική της υπόσταση.

Υπέρμαχος του περίφημου γνωμικού «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ», έχει την ισχυρή πεποίθηση ότι για να είναι υγιής ένας άνθρωπος απαραίτητο είναι το συνονθύλευμα σωματικής και νοητικής άσκησης. Μόνο έτσι το άτομο θα βελτιώσει και θα αναπτύξει τις δυνατότητες, τις δεξιότητες και τις εν γένει ικανότητές του και θα επέλθει η τελέσφορη εσωτερική και εξωτερική ισορροπία του εαυτού του, κατακτώντας, εν κατακλείδι, την αυτοπραγμάτωσή του.

email: xeniaxirok@gmail.com

Κωνσταντίνος Μαρούγκας
Θεατρολόγος

Ο Κωνσταντίνος Μαρούγκας γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί σήμερα. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας συνεχίζοντας Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου: Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός». Ταυτόχρονα σπούδασε θεατρολογία στο τμήμα Θεάτρου της Αθήνας. Από μικρή ηλικία έδειξε την έφεσή του στις τέχνες, δίνοντας έμφαση στη δημιουργικότητα που πηγάζει από το χαρακτήρα του. Ασχολείται εκτός των άλλων με το θέατρο (παιδικό- ενηλίκων- θεατρική αγωγή), τη μουσική (κλασικό πιάνο-φωνή) και τη ζωγραφική (ελεύθερο σχέδιο). Έχει συγγράψει δύο βιβλία αλληγορικού περιεχομένου: “Ασυνήθιστα Μύρτιλλα” (2015) και “Ατελή Αγάλματα” (υπό έκδοση). Η ενασχόληση του με τη θεατρική αγωγή αποσκοπεί στον συνδυασμό της παιδαγωγικής επιστήμης με τα εργαλεία του θεάτρου εφαρμόζοντας με αυτόν τον τρόπο πρακτικά δύο πεδία ειδίκευσης που σχετίζονται με τα παιδιά.

email: konstantinosmarougas@gmail.com

Ιωάννης Σακκέτος
Μουσικός

Γεννημένος στο Γαλάτσι το 1978, από νωρίς έδειξε την αγάπη του προς τη μουσική ακούγοντας τις κασσέτες των γονιών του με τις ώρες. Σε ηλικία 8 ετών ζήτησε να μάθει το πρώτο του όργανο αλλά δεν ήταν εφικτό εκείνη τη στιγμή. Τελικά σε ηλικία 12 ξεκίνησε κιθάρα με το Χρήστο Κουτσανδρέα στο Ελληνικό Ωδείο στο Γαλάτσι στο οποίο διευθυντής ήταν ο Ευάγγελος Κατσάμπας με τον οποίο και ολοκλήρωσε το ειδικό αρμονίας .
Ταυτόχρονα με τις σπουδές στην κλασσική κιθάρα, ξεκίνησε να εισέρχεται και στον κόσμο της ηλεκτρικής όπου στο Γυμνάσιο σχηματίζει και το πρώτο του συγκρότημα με συμμαθητές του. Αυτοδίδακτος για πολλά χρόνια στην ηλεκτρική κιθάρα, παίζει με το σχήμα ζωντανά και ηχογραφεί ντεμο με δικα τους κομμάτια και διασκευές, ενω αρχίζει και να τραγουδά. Στα χρόνια των σπουδών στο πανεπιστήμιο γνωρίζει το κομμάτι της Μουσικής Τεχνολογίας – Ηχοληψίας, το οποίο και θα εξελίξει σε μεγάλο βαθμό. Μαθαίνοντας ηχοληψία στην αρχή πρακτικά και υστερα διαβάζοντας πολύ, εφτασε να είναι επαγγελματίας παραγωγός και ηχολήπτης, έχοντας στο ενεργητικό του αρκετούς δίσκους οι οποίου ηχογραφήθηκαν στο στούντιο του Μουσικού Εργαστηρίου ΔΙΕΣΗ.
Σε ηλικία τριάντα ετών κάνει μαθήματα με το Σωτήρη Πομόνη στο Ωδείο Μουσικής Πράξης όπου τελειώνει τον πρώτο κύκλο Grades (8) του London College Of Music – RGT (University Of West London). Έχει παίξει κατά καιρούς με διάφορους καλλιτέχνες και σχήματα (Vox, Μάνος Ξυδούς, Αφοι Μυλωναδάκη) αλλά το βασικό του συγκρότημα είναι οι Bound Affairs με τους οποίους έχει κάνει δύο δίσκους.
Στα 15 και επιπλέον χρόνια διδασκαλίας η αποκτημένη εμπειρία είναι ανεκτίμητη και η συνεχής αναζήτηση πιο μοντέρνων και εξελιγμένων τρόπων εκπαίδευσης επιβεβλημενη.

Κουρκουλάκου Δάφνη
Χορεύτρια - Δασκάλα χορού και Pilates

Η Δάφνη γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα. Από τα 3 κιόλας της χρόνια έδειξε την αγάπη της για τον χορό. Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου» καθώς και διπλωματούχος του IDTA στους latin χορούς όπως επίσης και του SDS στο flamenco.  Μέσα από τον κλασικό χορό και λόγω της έμφυτης περιέργειας της γνώρισε τη μέθοδο του pilates η οποία τη βοήθησε να βελτιώσει το σώμα και την τεχνική της ώστε να μπορεί πάντα να συνεχίζει αυτό που αγαπά. Να διδάσκει χορό και pilates σεβόμενη τη διαφορετικότητα των σωμάτων και των χαρακτήρων των μαθητών της.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με καταξιωμένους χορευτές και δασκάλους στο κλασικό χορό, στο σύγχρονο, στο flamenco, στο αργεντίνικο tango και στο pilates.

Έχει διδάξει σε σχολές χορούς και συλλόγους της Αθήνας αλλά και της επαρχίας, σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών αλλά και παιδικές κατασκηνώσεις.

Έχει χορέψει σε αρκετά Αθηναϊκά θέατρα και σκηνές και έχει χορογραφήσει ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις.

email: dafnikourkou@hotmail.com

Pilates

“Το pilates είναι μια μέθοδος εκγύμνασης που κρατά το σώμα σε άριστη φυσική κατάσταση, βασιζόμενη σε ένα σύστημα ασκήσεων διάτασης και ενδυνάμωσης”

Χατζάκη Ευγενία Ευαγγελία
Δασκάλα Τραγουδιού & Χορωδίας

Η Χατζάκη Ευγενία Ευαγγελία γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στα Ιωάννινα και στην Κύπρο και σήμερα είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Δημιουργικής Γραφής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ασχολήθηκε από πολύ μικρή με τις τέχνες και ιδιαίτερα με τη μουσική. Σπούδασε κλασικό πιάνο, μουσικοθεραπεία και τραγούδι, ενώ είναι ενεργό μέλος χορωδιών. Μετρά πολλές συμμετοχές σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τον τελευταίο χρόνο ταξίδεψε στο Μόναχο, τη Βρετάνη και την Κύπρο με σκοπό να τραγουδήσει με το Amalgamation Project και την Amalgamation Choir, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Χορωδία του Πολυτεχνείου και τη χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης» υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου και του Russell McGregor, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υπό τη διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή και του Νικολάου Μαλιάρα, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ συμμετέχει και στον νέο δίσκο του Στέφανου Κορκολή «Θα’ θελα αυτήν την μνήμη να την πω». Έχει παρακολουθήσει ακόμη σεμινάρια Θεατρικής Αγωγής και Μουσικοπαιδαγωγικής Εκπαίδευσης. 

email: evgeniachatzaki@gmail.com

Εύη Λιναρδή
Υπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης

Η Λιναρδή Εύη είναι απόφοιτος του τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Paul Valéry, Montpellier 3, και κάτοχος μεταπτυχιακού (D.E.A.) από την ίδια σχολή, καθώς και απόφοιτος του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης (ΤΕΙ Αθήνας). Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο διόρθωσης κειμένων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Από το 2011 είναι συντονίστρια λέσχης ανάγνωσης ενηλίκων, με θεματική που κινείται σε καθαρά λογοτεχνικά πλαίσια, προϊόν δε της οποίας είναι δύο κείμενά της που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδα.

Όπως επισημαίνει ο Τζον Σάδερλαντ στη “Μικρή ιστορία της λογοτεχνίας”, διαβάζουμε λογοτεχνία, “Επειδή εμπλουτίζει τη ζωή έτσι όπως τίποτε άλλο δεν μπορεί να την εμπλουτίσει. Μας κάνει πιο ανθρώπινους. Και όσο καλύτερα μαθαίνουμε να τη διαβάζουμε, τόσο καλύτερα θα το καταφέρνει”.

email: evi_lin@yahoo.gr

Τζωρτζίνα Πατεράκη
Φωτογράφος

Η Τζωρτζίνα Πατεράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πάντα διέθετε κλίση προς τις τέχνες, εξού και έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής, κιθάρας, αρμονίου, φωνητικής, χορού, ζωγραφικής, ελευθέρου και γραμμικού σχεδίου, εφαρμοσμένων τεχνών, αλλά η φωτογραφία, ως μέσο έκφρασης, την κέρδισε. Έχει τελειώσει το ΙΕΚ Ακμή και έκτοτε ασχολείται επαγγελματικά μαζί της. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια δημιουργικής και καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Η αγάπη της για μάθηση την οδήγησε στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα στη φωτογραφία. Έργα της έχουν εκτεθεί στο μουσείο Μπενάκη, στο «βρυσάκι» στο πλαίσιο του μήνα φωτογραφίας . Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. 

email: joepaterakiphotography@gmail.com

Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος
Ρητορική

Ο Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε από το τμήμα φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών επέστρεψε στην Αθήνα για να συνεχίσει τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ε.Κ.Π.Α. Ρητορική: θεωρία και πράξη. Παράλληλα με τις σπουδές του έχει ασχοληθεί και συνεχίζει να ασχολείται με το θέατρο σε διάφορες θεατρικές ομάδες και το τραγούδι ως μέλος συγκροτήματος. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά με τις δυο πρώτες να βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο επάρκειας. Τον χαρακτηρίζει η πολύ καλή του ενέργεια και η θετική του αύρα. Έχει εμπειρία ως εμψυχωτής σε ρητορικούς ομίλους ενηλίκων αλλά και παιδιών και έχει παρακολουθήσει ανάλογα σεμινάρια. Το αντικείμενο ενασχόλησης και διδασκαλίας του αυτή την περίοδο είναι το ”Ρητορικό Παιχνίδι”, που πρόκειται ουσιαστικά για ένα συνδυασμό Θεατρικού Παιχνιδιού και Ρητορικής, με το θεατρικό παιχνίδι να έχει ως στόχο το ”λύσιμο” του μαθητή και την άνεση στην έκθεση μέσα από κινητικές-σωματικές ασκήσεις κ.α. και τη ρητορική να αποσκοπεί στην καλλιέργεια του γραπτού και του προφορικού λόγου με τη βοήθεια ασκήσεων δημιουργικής γραφής, ιδεοκαταιγισμού και debate μεταξύ άλλων. Μετά το πέρας των μαθημάτων ο μαθητής έχει αποκτήσει εργαλεία και τεχνικές ούτως ώστε να μπορεί να παράξει λόγο δομημένο και με συνοχή είτε μπροστά σε ένα ακροατήριο, είτε γραπτό σε κείμενο.

Αυτή τη χρονιά έχει αναλάβει 5 ρητορικούς ομίλους στους οποίους διδάσκει, συγκεκριμένα στον ρητορικό όμιλο της Ιονίου σχολής στη Φιλοθέη όπου παραδίδει το μάθημα στην αγγλική γλώσσα, στον όμιλο δημιουργικής σκέψης στο 1ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης και σε 3 ρητορικούς ομίλους στο 10ο Δημοτικό Παλαιού Φαλήρου μεταξύ των οποίων ο ένας είναι ενηλίκων. Παράλληλα συνεργάζεται και με διάφορους φορείς με σκοπό την οργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών και δραστηριοτήτων στα πλαίσια της δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και βιωματικών εργαστηρίων ενηλίκων. Είναι ενεργό μέλος και συμμετέχει τακτικά σε δράσεις της εκπαιδευτικής-παιδαγωγικής ομάδας Σείριος. Για τον ίδιο εκπαίδευση σημαίνει μόρφωση, δηλαδή δίνω μορφή μέσα από τις ιδέες στο πνεύμα τόσο το δικό μου όσο και των άλλων, μια διαδικασία που δε σταματά ποτέ. 

email: konstandinos.andonaropoulos@gmail.com

Λίλυ Σαμιωτάκη
Καθηγήτρια Πιάνου - Μουσικοκινητική

Η Λίλυ Σαμιωτάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Νικαίας, από όπου έλαβε τα Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Πιάνου, καθώς και στο Ωδείο Διαπασών, όπου συνέχισε τις σπουδές της με το Πτυχίο της Φούγκας και το Δίπλωμα Πιάνου. Επίσης, πρόσφατα εμπλούτισε τις γνώσεις της στον τομέα της Μουσικοκινητικής Αγωγής, μίας σύγχρονης μουσικοπαιδαγωγικής μεθόδου, κατάλληλης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, αποκτώντας το σχετικό Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εργάστηκε επί πολλά έτη στο Δημοτικό Ωδείο Νικαίας σαν καθηγήτρια θεωρητικών και πιανίστα της παιδικής-εφηβικής χορωδίας, στο Τμήμα Κλασικού Χορού του Δήμου Νίκαιας σαν πιανίστα-συνοδός, καθώς και σαν καθηγήτρια Μουσικοκινητικής στα θερινά προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου. Επίσης, υπήρξε αναπληρώτρια μουσικός σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία. Σήμερα, εργάζεται σαν πιανίστα-συνοδός στην Επαγγελματική Σχολή Μπαλέτου «Νίκη Κονταξάκη»

Στο πλαίσιο της απασχόλησής της, έλαβε μέρος σε αμέτρητες παραστάσεις ως πιανίστα-συνοδός των τμημάτων του Χορού και της Χορωδίας. Επίσης, έχει ασχοληθεί με τη σύνθεση και έχει εκδώσει το CD «Μάθημα Μπαλέτου» (ορχηστρικά κομμάτια για συνοδεία μαθήματος μπαλέτου), καθώς και το CD «Ηδύ του Έρωτος» (μελοποιημένη ποίηση του βραβευμένου ποιητή Αντώνη Σαμιωτάκη). Τέλος έχει υπηρετήσει πολλά είδη μουσικής, με διάφορα μουσικά σχήματα, κυριότερο από τα οποία το συγκρότημα «Cosa Mostra The Band» με το οποίο έκανε δεκάδες εμφανίσεις.

Μώρης Ιωάννης
Ζωγραφική - Ψηφιδωτό

Γεννήθηκα  στη Λαμία και σπούδασα στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ravenna από το 1980 έως το 1984 με ειδίκευση στο ψηφιδωτό και τη συντήρηση έργων τέχνης. Οι χρονιές 1995 έως 1997 με βρίσκουν στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στην εκπόνηση καλλιτεχνικής εργασίας με θέμα: «Συντήρηση ψηφιδωτών, Εκμαγεία και χρήση νέων υλικών – συνθετικές ρητίνες». Είμαι μέλος του Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε.).

www.opusmusivum.gr  (πλήρες βιογραφικό και έργα).

Τσιάμη Σοφία
Ζωγραφική - Ψηφιδωτό - Θεατρική Αγωγή

Γεννήθηκα  στο Νέο Αργύριο Ευρυτανίας και σπούδασα στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ravenna από το 1981 έως το 1984 με ειδίκευση στο ψηφιδωτό. Συνεχίζω την  επόμενη χρονιά (1985) στην  Σχολή Καλών Τεχνών της Bologna από όπου και παίρνω πτυχίο στο τμήμα ζωγραφικής. Οι χρονιές 1995 έως 1997 με βρίσκουν στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στην εκπόνηση καλλιτεχνικής εργασίας με θέμα: «Η τεχνική του ψηφιδωτού από την αρχαιότητα ως σήμερα, αρχιτεκτονικές εφαρμογές». Είμαι μέλος του Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε.). Από το 1986 διατηρεί μαζί με τον Μώρη Ιωάννη εργαστήριο ψηφιδωτού με την επωνυμία OPUS MUSIVUM.


Παράλληλα από το 1990 έχει παρακολουθήσει σεμινάρια:

Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας ΔΡΥΣ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΠΟΦΠΑ) και έχει βραβευτεί με “Βραβείο αριστείας και καινοτομίας” το 2012 από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Πολιτισμού  για το έργο “Πες το με μια εικόνα – συνάντηση Ζωγραφικής και Θεάτρου”.

Σκηνοθέτησε:

www.opusmusivum.gr (πλήρες βιογραφικό και έργα).