Εκπαιδευτική Ρομποτική

H Εκπαιδευτική Ρομποτική αποτελεί μία καινοτόμα δημιουργική δραστηριότητα μάθησης και παιχνιδιού που βασίζεται στο μοντέλο της διερευνητικής μάθησης. Χρησιμοποιεί την μεθοδολογία STEAM (science, technology, engineering, art, mathematics) και έχει στόχο να εξοικειώσει το παιδί με αυτές τις επιστήμες, μέσα από  μία παιγνιώδη διαδικασία! Παράλληλα, το παιδί αναπτύσσει τις δεξιότητες του 21ου αιώνα δηλαδή την κριτική σκέψη, την συνεργασία, την επίλυση προβλήματος, την ελεύθερη έκφραση, τον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης κ.ά. Μέσα από την συγκεκριμένη διαδικασία εισάγεται στις διάφορες γλώσσες προγραμματισμού, προσόν απαραίτητο για την σύγχρονη επαγγελματική και προσωπική ανέλιξη. 

Στόχος (Ηλικία 3-6):

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο τα παιδιά ηλικίας τριών έως έξι ετών έχοντας ως εργαλείο μάθησης μία μέλισσα-ρομπότ , αρχικά εισάγονται στον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης, δίνοντας τις σωστές εντολές, πατώντας τα κουμπιά που βρίσκονται on board (επάνω της) και ύστερα εξετάζουν φυσικά φαινόμενα και έννοιες θετικών επιστημών, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν τον λόγο τους. Το πρόγραμμα οργανώνεται σε θεματικές ενότητες  και πλαισιώνεται από διαδραστικές, συνεργατικές δραστηριότητες.

Στόχος (Ηλικία 7+):

Τα παιδιά πρώτα καλούνται -σαν μικροί μηχανικοί- να κατασκευάσουν με δομικά υλικά (lego τουβλάκια) ένα έργο (project), έπειτα -σαν μικροί ηλεκτρολόγοι- καλούνται να συναρμολογήσουν καλώδια και αισθητήρες και εν συνεχεία -σαν μικροί προγραμματιστές- να προγραμματίσουν κατάλληλα το ρομποτάκι τους ώστε να τεθεί σε λειτουργία.  Τέλος, πρέπει να δημιουργήσουν μια ιστορία –πλαίσιο για να εξιστορήσουν την κατασκευή τους!

ΤΜΗΜΑΤΑ: Παιδικά – εφηβικά

Επιστροφή στα Τμήματα…