Σκάκι

Τα παιδιά μαθαίνοντας σκάκι από μικρή ηλικία:

  • Αυξάνουν την συγκέντρωση τους
  • Καλλιεργούν την αναλυτική και κριτική τους σκέψη
  • Αποκτούν επιμονή και υπομονή
  • Ενεργοποιείται η φαντασία και ενισχύεται η μνήμη τους
  • Ενστερνίζονται αξίες όπως, η ευγενής άμυλα, ο υγιείς ανταγωνισμός και η αυτοβελτίωση, το αγωνιστικό και ομαδικό πνεύμα.

Τμήμα: Αλογάκια και Αξιωματικοί: από ηλικίες 5+

Το σκάκι στον «Όναρ» διδάσκεται με πολύ διασκεδαστικό τρόπο με στόχο τα παιδιά να το βιώνουν πιο πολύ ως παιχνίδι. Έγχρωμα βιβλία, ειδικά σταυρόλεξα και παιχνίδια καθώς και εκπαιδευτικά βίντεο και προβολές είναι κάποιες από τις τεχνικές που ακολουθούνται. Τα παιδιά μαθαίνουν με σωστό τρόπο τις κινήσεις αλλά και πολλές τεχνικές. Μαθαίνουμε επίσης για τους μεγάλους σκακιστές και τη ζωή τους και διοργανώνουμε αγώνες.

Τμήμα: Πιονάκια: από ηλικίες 2-5

Σε αυτό το τμήμα μαθαίνουμε για το σκάκι μέσα από παραμύθια, θεατρικό παιχνίδι ρόλων και ειδικές ασκήσεις. Ζωγραφίζουμε τα κομμάτια, μαθαίνουμε τους αριθμούς και τα γράμματα στη σκακιέρα, την έννοια της κατεύθυνσης (μπρος, πίσω, δεξιά, αριστερά) και πολλά άλλα. Παίζουμε και ταυτόχρονα μαθαίνουμε έναν νέο τρόπο σκέψης που θα μας φανεί χρήσιμος στο σχολείο αλλά και στη ζωή μας.

Τμήμα: Μικροί Πύργοι

Τα παιδιά που γνωρίζουν ήδη αρκετά ή προχώρησαν πολύ στη διάρκεια της χρονιάς και ενδιαφέρονται για το σκάκι, όχι μόνο ως παιχνίδι αλλά και ως άθλημα, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε επίσημους αγώνες αν το επιθυμούν.  Πάντα με τη στήριξη και καθοδήγηση μας τόσο σε προπονητικό επίπεδο όσο και σε διάθεση σκακιστικού υλικού (βιβλία, ιστότοποι κτλ).

ΤΜΗΜΑΤΑ: Παιδικά – εφηβικά

Επιστροφή στα Τμήματα…