Γιορτή ΟΝΑΡ: Θέατρο, χορός, παιδιά και χαμόγελα γέμισαν τον πολυχώρο

Μια μικρή όαση πολιτιστικής δημιουργίας απόλαυσαν τα μέλη και οι φίλοι/ες του πολυχώρου τέχνης και μόρφωσης ΟΝΑΡ την Κυριακή 16 Μαίου στο πλαίσιο της ετήσιας γιορτής που κάθε χρόνο σηματοδοτούν την ολοκλήρωση των δράσεων του χώρου. Δράσεις που στο επίκεντρό τους είχαν και έχουν τα παιδιά, τη μόρφωσή τους στο Αναγνωστήριό μας, τη γνωριμία τους με τις τέχνες, όπως η ζωγραφική, η μουσική, ο χορός και την άσκηση του σώματος μέσα από ομαδικές δραστηριότητες. 

Η γιορτή ξεκίνησε με θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα ΔΡΑΣΗ ΠΑΙΔΙΟΥ με θέμα τον βυθό και την αξία της προστασίας της φύσης. Ο «πειρατής Φουρτούνας» εξοργίστηκε βρίσκοντας ένα κοχύλι αντί για χρυσάφι, μέχρι που εμφανίστηκε η γοργόνα Κοραλλία. Εκείνη τον δίδαξε ότι η ανθρώπινη ρύπανση καταστρέφει τον βυθό και πως ο αληθινός θησαυρός είναι η ζωή στη θάλασσα. Ο πειρατής, πείστηκε, άλλαξε στάση και κάλεσε τα παιδιά να τον βοηθήσουν στις δοκιμασίες που ακολουύθησαν για να σώσουν το περιβάλλον. Παιδιά, γονείς και ηθοποιοί στο τέλος έγιναν ένα, τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί και η παράσταση ολοκληρώθηκε με δωρεάν Face Painting στους μικρούς μας φίλους και φίλες. 

Μετά την παράσταση ακολούθησε ο μαθητής του μουσικού τμήματος του ΟΝΑΡ, Ν.Γ. που φοιτεί στη Β’ Γυμνασίου, ο οποίος έπαιξε αψεγάδιαστα στην κιθάρα του δύο κομμάτια, την Ανάμνηση και το Αdante, κομμάτια που είχε διδαχθεί με τον δάσκαλο του τμήματος, Κωνσταντίνο Τζώλο.

Mια έκπληξη περίμενε στη συνέχεια τους παρευρισκόμενους στη γιορτή του ΟΝΑΡ. Η εικαστικός του παιδικού εργαστηρίου ζωγραφικής του πολυχώρου, Τζούλια Σωτηρίου, παρουσίασε το ψηφιακό παραμύθι που προέκυψε ως έμπνευση από τις μαθήτριες του τμήματος που δημιούργησαν ζωγραφιές και ιδέες οι οποίες αποτέλεσαν την αφετηρία για ένα μικρό εικονογραφημένο παραμύθι με τίτλο: «Οι Τρεις Γοργόνες και το Μυστικό της Καλοσύνης».

Το εντυπωσιακό φινάλε της γιορτής ήρθε με τα κορίτσια του τμήματος μοντέρνου χορού του πολυχώρου με δασκάλα την Κωνσταντίνα Πλιάτσικα. Συνδυάζοντας ηλικίες από τις πρώτες τάξης του Δημοτικού μέχρι και την Α΄Γυμνασίου, η χορευτική ομάδα παρουσίασε τη δουλειά της σε μια παράσταση Commercial Hip Hop, που είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές στυλ χορού που συνδυάζει τις βάσεις του hip hop με στοιχεία από jazz, popping, high heels και street dance. Τα τραγούδια που ακούστηκαν ανήκαν στην K-pop (Korean Pop), ένα παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο από τη Νότια Κορέα. Με την ολοκλήρωση της παράστασης οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα!

Στον χώρο υπήρξε και μια μικρή έκθεση έργων ζωγραφικής από το Παιδικό Εργαστήρι και από το Τμήμα Ενηλίκων ζωγραφικής του ΟΝΑΡ. 

Επόμενη στάση του πολυχώρου είναι το Summer Camp που θα ξεκινήσει μετά το πέρας των σχολικών μαθημάτων και πιο συγκεκριμένα στις 16 Ιουνίου. 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΘΕΣΗ