Χριστούγεννα στον ΌΝΑΡ με χρώματα, χορούς και μελωδίες!

Το χριστουγεννιάτικο πάρτι του πολυχώρου τέχνης και μόρφωσης «ΌΝΑΡ» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/12/2019. Κατά την έναρξή του η κα Πατρινού Αντωνία, φιλόλογος και δασκάλα στα Παιχνίδια Δημιουργικού Λόγου, καλωσόρισε τους καλεσμένους, ευχαρίστησε τα νεαρά μέλη από τα δέκα τμήματα των δραστηριοτήτων, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς για την προσφορά τους στη θεμελίωση του καλλιτεχνικού, μορφωτικού συλλόγου στο Γαλάτσι. Ταυτόχρονα, παιδικά έργα ζωγραφικής αλλά και έργα ενηλίκων κοσμούσαν τους τοίχους του Όναρ τα οποία φιλοτεχνήθηκαν από τα τμήματα ζωγραφικής με τη ζωγράφο, κα Τζούλια Σωτηρίου. Επίσης, η κα Δάφνη Κωτούλα δασκάλα στο τμήμα «Μαθαίνω και Δημιουργώ», πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών από 2-5 ετών, απασχόλησε τους πιο μικρούς καλεσμένους με ομαδικά παιχνίδια και χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Την εορταστική εκδήλωση άνοιξαν οι «Χριστουγεννιάτικες μουσικοκινητικές δημιουργίες». Οι μικροί βοηθοί του Άι-Βασίλη «ετοίμασαν» δώρα για όλα τα παιδιά. «Οδήγησαν» το έλκηθρό του στις γειτονιές του κόσμου μέσα στη «χιονοθύελλα». «Έπλασαν” μελομακάρονα και κουραμπιέδες πασπαλισμένα με χαρούμενες μελωδίες και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τα παραπάνω διηύθυνε η υπεύθυνη δασκάλα του τμήματος Μουσικοκινητικής και πιανίστα μας, κα Λίλη Σαμιωτάκη. Στη συνέχεια, οι μαθητές της στο πιάνο Δημήτρης Μπαρούμης και Βάλια Μαστρογιάννη έπαιξαν κλασικά κομμάτια. Ακολούθησε ο Ζήσης Μέτος τον οποίο απολαύσαμε να παίζει «Το πρωί πρωί σχολείο» και τα «Τρίγωνα κάλαντα» στην κλασική του κιθάρα παρέα με τον δάσκαλό του, κιθαρίστα κο Σακκέτο Γιάννη.

Την παράσταση, όμως, έκλεψαν τα τμήματα μοντέρνου και παραδοσιακού χορού της κας Ξένιας Ξηροκώστα. Το τμήμα Μοντέρνου χορού με μαθητές Α΄-Δ΄ Δημοτικού με τον Άγιο Βασίλη και τις Αγιοβασιλίνες του χόρεψε μία εκπληκτική χριστουγεννιάτικη χορογραφία με την οποία μετέδωσε το μήνυμα της χαράς των Χριστουγέννων μέσα από τα χαμόγελα και τον χορό του. Το επόμενο τμήμα μοντέρνου χορού με μαθητές Α΄ Γυμνασίου-Γ΄ Λυκείου παρουσίασε τους βοηθούς του Άγιου Βασίλη οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στο εργαστήρι παιχνιδιών και χόρεψαν για τους παρευρισκομένους μία αρκετά απαιτητική και δύσκολη χριστουγεννιάτικη χορογραφία, καλωσορίζοντας με τον δικό τους μοναδικό και μαγικό τρόπο τα Χριστούγεννα και το 2020. Από το τμήμα των παραδοσιακών Χορών εμφανίστηκαν παιδιά Δημοτικού με υπέροχες παραδοσιακές φορεσιές τους, έπαιξαν στη φλογέρα και στα τριγωνάκια τους παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Πελοπόννησο τα οποία και τραγούδησαν. Στη συνέχεια χόρεψαν με χάρη και επιτυχία έξι παραδοσιακούς χορούς από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.

Το πάρτι κατέβασε την αυλαία του με ευχαριστίες για την παρουσία των δεκάδων φίλων, συνοδοιπόρων στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Πολυχώρου Τέχνης και Μόρφωσης «Όναρ», με συγχαρητήρια για τα παιδιά που συμμετείχαν, αλλά και τους δασκάλους τους για το όμορφο αποτέλεσμα. Τέλος, ακολούθησε επιτυχημένο γλέντι, εφόσον μικροί και μεγάλοι χόρεψαν ελληνικές και ξένες μελωδίες και γεύτηκαν τα νόστιμα εδέσματα που πρόσφεραν απλόχερα οι γονείς των παιδιών, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι τα μελή του ΌΝΑΡ είναι οι πρωταγωνιστές του ελεύθερου χρόνου τους!