Μηνιαίος Προγραμματισμός Νοεμβρίου – Μαθαίνω & Δημιουργώ

Πέμπτη 7/11

Σχεδιάζω, χτίζω, κατασκευάζω… και πάλι από την αρχή

Μεγάλα κτίρια και μικρά, καινούργια και παλιά. Κτίρια σε πόλεις, σε βουνά και σε νησιά. Ποιος τα σχεδίασε; Ποιος τα έχτισε και τι χρειάστηκε; Επιστρατεύουμε όλα τα είδη των γραμμών και των σχημάτων και σχεδιάζουμε τα δικά μας κτίρια. Δοκιμάζουμε να χτίσουμε με διάφορα υλικά και ελέγχουμε την αντοχή τους.

Πέμπτη 14/11

Γλυπτική

Τι είναι το γλυπτό; Ποιος το φτιάχνει; Τι υλικά μπορώ να χρησιμοποιήσω για να φτιάξω ένα γλυπτό; Πειραματιζόμαστε με υλικά και όχι μόνο και φτιάχνουμε τα δικά μας γλυπτά.

Πέμπτη 21/11

Καλλιτέχνες στην κουζίνα

Τι υφή έχει το αλεύρι; Τι γεύση έχει το αλάτι; Από πού παίρνουμε το λάδι; Τι χρώμα έχει το νερό; Τι θα συμβεί αν τα ανακατέψουμε όλα μαζί; Φτιάχνουμε το δικό μας ζυμάρι, το κόβουμε, το πλάθουμε, του δίνουμε διάφορα σχήματα.

Πέμπτη 28/11

Θέατρο σκιών

Παντού γύρω μας σκιές! Τι είναι; Τι χρώμα έχουν; Κάνουμε τις παρατηρήσεις μας και σκια-γράφουμε τη δική μας ιστορία!

* Σημειώσεις: Ο Μηνιαίος Προγραμματισμός αποτελεί μία ενδεικτική περιγραφή των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιούνται σε κάθε συνάντηση. Οι δραστηριότητες σχεδιάζονται και οργανώνονται από την αρχή του μήνα, ενδέχεται όμως να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις ανάλογα με τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες των παιδιών που συμμετέχουν στην ομάδα. Η κάθε συνάντηση είναι αυτοτελής.