Η εκδήλωση από την κοπή Βασιλόπιτας στο ΟΝΑΡ 2019!

Πλημμύρισε ο Πολυχώρος Τέχνης και Μόρφωσης ΟΝΑΡ, επί της οδού Δωριέων 12 στο Γαλάτσι, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, από την παρουσία δεκάδων μικρών και μεγάλων φίλων και μελών του, που παρά το… δριμύ ψύχος της βραδιάς, δημιούργησαν τη δική τους ζεστή ατμόσφαιρα, στην εκδήλωση κοπής της πίτας για το νέο έτος.
Ανοίγοντας την εκδήλωση η Αντωνία Πατρινού, εκ των ιδρυτριών του ΟΝΑΡ, φιλόλογος και εμψυχώτρια παιδικών εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, αρχικά ευχαρίστησε τα μέλη, τους συνεργάτες εκπαιδευτικούς-καλλιτέχνες, τους δωροθέτες και χορηγούς του ΟΝΑΡ, και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον έναν χρόνο λειτουργίας και τις δράσεις του Πολυχώρου Τέχνης και Μόρφωσης.

Συγκεκριμένα είπε:
«Συγκροτήσαμε τμήματα Μουσικοκινητικής για παιδιά 2-5 ετών.  Πιάνου από την πιανίστα κα Λίλη Σαμιωτάκη. Κιθάρας από τον κ. Γιάννη Σακέτο, δάσκαλο μουσικής και κιθαρίστα. «Μαθαίνω και Δημιουργώ», πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιών 2-5 ετών, από την κα Δάφνη Κωτούλα, μουσειολόγο, παιδαγωγό. Ζωγραφικής –παιδικό και ενηλίκων- από την εκπαιδευτικό- ζωγράφο κα Τζούλια Σωτηρίου. Ενδεικτικά έργα τους εκτίθενται στο χώρο μας.

«Παραμυθοπλάστες» για παιδιά 6-8 ετών και «Παιχνίδια Δημιουργικού λόγου» για παιδιά 9-13 ετών και Προγράμματα παιδικής δημιουργικής Γραφής από την κα Αντωνία Πατρινού, φιλόλογο και εμψυχώτρια παιδικών εργαστηρίων δημιουργικής γραφής.

Τμήματα παραδοσιακού χορού -παιδικά και ενηλίκων- από την κα Ξένια Ξηροκώστα, φιλόλογο και δασκάλα χορού.

Τμήμα Pilates από την κα Δάφνη Κουρκουλάκου, δασκάλα χορού.

Τμήμα Θεατρικής Αγωγής από τον κ. Κωνσταντίνο Μαρούγκα, φιλόλογο, συγγραφέα, θεατρολόγο.

Επίσης διοργανώθηκαν παιδικά πάρτι, φιλολογικά σεμινάρια καθώς και ένα άκρως επιτυχημένο θερινό καλλιτεχνικό camp.

Αναφερόμενη στο στοίχημα που έθεσε εξαρχής ο ΟΝΑΡ, η κα Πατρινού σημείωσε πως ζητούμενο ήταν «να επικοινωνήσουμε με παιδιά και ενήλικες της πόλης μας, να έρχονται μικροί και μεγάλοι στον Πολυχώρο, και φεύγοντας από εδώ, να αποκομίζουν η χαρά της γνώσης αλλά και τα ψυχαγωγικά οφέλη της καθεμιάς τέχνης και γνωστικού αντικειμένου».

Έκανε δε και έναν απολογισμό σε αυτόν τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του ΟΝΑΡ στο Γαλάτσι:
«Έγιναν τόσο σπουδαίες προσπάθειες από τους εκπαιδευτικούς μας ώστε να παρέχονται στα μέλη μας οι τεχνικές και οι θεωρητικές γνώσεις με τρόπο ευχάριστο και παιδαγωγικά σύγχρονο. Σημειώσαμε επιτυχία στο καλοκαιρινό καλλιτεχνικό camp και στο χειμερινό μας πρόγραμμα. Διδαχτήκαμε από τα παιδιά και τους ενήλικες ότι η δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου μας απαιτεί προσπάθεια, χρειάζεται επιμονή και προϋποθέτει πίστη στο όραμα για έναν κόσμο όπου πρωταγωνιστής στο ζωή του θα είναι ο καθένας και η καθεμιά μας».

Καταλήγοντας η κα Πατρινού αναφέρθηκε στους στόχους που θέτει ο Πολυχώρος ΟΝΑΡ για το άμεσο μέλλον:
«Θέτουμε ως προτεραιότητά μας την μορφωτική, καλλιτεχνική εξέλιξη των μελών μας. θα παλεύουμε για την πρόοδο, την κοινωνικοποίηση, την ενδυνάμωση, την αυτοπεποίθηση και την καλλιέργεια του αλληλοσεβασμού μεταξύ μας. Θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τις οργανωτικές και οικονομικές δυσκολίες με τη δική σας υποστήριξη για την οποία οφείλουμε ένα τεράστιο “ευχαριστώ”».

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε η κα Ξένια Ξηροκώστα, εκ των ιδρυτριών του ΟΝΑΡ, φιλόλογος και δασκάλα χορού, η οποία έκανε λόγο για «μια χρονιά δημιουργίας, πραγματοποίησης ονείρων και αλλαγών που πέρασε, μια χρονιά γεμάτη εμπειρίες, σχεδιασμούς με χαρά και αγωνία». Χαρακτήρισε το 2019 ως «μια νέα χρονιά και μια νέα πρόκληση για ολοκλήρωση νέων ονείρων» και καταλήγοντας ευχαρίστησε όλους όσοι πλαισίωσαν και στήριξαν τις δραστηριότητες και το έργο του ΟΝΑΡ κα τους ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και καλοτυχία. «Και μην ξεχνάτε ότι τα όνειρα δεν τα λέμε, τα ζούμε. Σας προσκαλούμε να το κάνετε κι εσείς!», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.