Σεμινάριο δημιουργικής γραφής – διηγήματος για έφηβους (στο πλαίσιο Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού)

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο προς έφηβους δημιουργούς διηγήματος, που διοργάνωσε το «Όναρ» στις 30 Ιανουαρίου, με εισηγήτρια την κα Εύη Λιναρδή. Αφορμή για το σεμινάριο στάθηκε ο «5ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Πρωτόλειου Διηγήματος», που διοργανώνεται και φέτος από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Την εισήγηση προλόγισε και στήριξε με τις καίριες παρεμβάσεις της η συντονίστρια των τμημάτων της δημιουργικής γραφής του «Όναρ», κα Αντωνία Πατρινού (καθώς η τέχνη της γραφής είναι βασικό αποκύημα του αντικειμένου που διδάσκει). 

Στο σεμινάριο, καθόλα διαδραστικό, οι μαθητές κλήθηκαν να μιλήσουν, μέσα από τη δική τους βιωματική εμπειρία, για την τέχνη της γραφής, να διαβάσουν και να προσεγγίσουν ερμηνευτικά βραβευμένα διηγήματα.

Γενικότερα, η θεματική της εισήγησης κινήθηκε στις παρακάτω συνιστώσες:

  • ορισμός και είδη διηγήματος
  • αφηγηματικός λόγος και συστατικά της αφήγησης
  • αφηγηματικές τεχνικές
  • βασικές οδηγίες και κατευθύνσεις στη συγγραφή διηγήματος.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Εύη Λιναρδή για τις πολύτιμες γνώσεις που μοιράστηκε μαζί μας, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν με θέρμη το σεμινάριο και μας στήριξαν με τον τρόπο τους σε αυτό το εγχείρημα.

Ευελπιστούμε το σεμινάριο αυτό να αποτελέσει την απαρχή για μια σειρά από λογοτεχνικές συναντήσεις στο χώρο μας, καθώς και να δώσει ώθηση σε πολλούς επίδοξους μικρούς δημιουργούς να εκφραστούν μέσα από τη γραφή.